logo

Sustainable

Om verandering te brengen in het vertrouwde lineaire systeem van produceren, gebruiken en weggooien moeten processen fundamenteel veranderen. Bijvoorbeeld door producten zo te ontwerpen dat maximaal hergebruik mogelijk is. Grondstoffen moeten zoveel mogelijk hun waarde behouden en afval moet tot een minimum beperkt worden.

Op haar site schetst MVO-Nederland een aantal principes van de circulaire economie:

  • Waardebehoud wordt gemaximaliseerd door eerst te kijken naar producthergebruik, vervolgens hergebruik van onderdelen en als laatste hergebruik van grondstoffen.
  • Producten worden zo ontworpen en gemaakt dat deze aan het eind van de gebruiksfase makkelijk demontabel zijn en materiaalstromen eenvoudig gescheiden kunnen worden.
  • Tijdens productie, gebruik en verwerking van het product worden geen schadelijke stoffen uitgestoten.
  • Onderdelen en grondstoffen van gebruiksproducten worden hergebruikt zonder kwaliteitsverlies.
  • Producenten behouden het eigendom van gebruiksproducten, klanten betalen voor het gebruik en niet voor het bezit.
  • Omdat de prestatie van het product de waarde bepaalt, wordt het leveren van de juiste kwaliteit extreem belangrijk voor de producent.

Wij houden bij al onze ontwikkelingen optimaal rekening met bovenstaande uitgangspunten.

Duurzame opbouw

De INVITE behuizing bestaat uit volledig recyclebare materialen zoals; aluminium, staal en glas. Ook is het hele systeem volledig modulair opgebouwd waardoor alleen de defecte onderdelen worden vervangen in plaats van het volledige apparaat. Het totale apparaat bestaat uit diverse materialen met verschillende levenscycli dus waarom de levensduur van het totale product afstemmen op het onderdeel met de kortste levensduur? De makkelijkste stap in sustainability is het verlengen van de levensduur.

Laag energieverbruik

XPO Screens werkt niet met generieke inkoop electronica. Deze electronica is vaak ontwikkeld om een heel breed scala aan toepassingen te dienen. Dat is handig, maar deze componenten en software verbruiken ook allemaal energie. Onze electronica is puur ontwikkeld als narrowcasting oplossing zonder extra toeters en bellen. Hierdoor hebben onze electronica een extreem laag energieverbruik. Daar voegen wij nog aan toe dat onze sensoren schermen automatisch kunnen uitschakelen bij geen “audience”.

Product as a Service

Van bezit naar gebruik! Wij blijven eigenaar van het product en u betaald alleen voor het gebruik. Dat klinkt aantrekkelijk, maar soms is het slechts een verkapte leaseconstructie met een circulair sausje. Niet bij ons! Onze modulaire opbouw sluit exact aan bij uw filosofie voor een geoptimaliseerde levensduur en milieuvriendelijke recycling. Ook verzorgen we alle services die horen bij een ‘as-a-service aanpak’ zoals, onderhoud, monitoring, reparatie en vervanging. Dus optimale aandacht voor duurzaamheid en circulariteit!

Interesse of vragen over onze INVITE?