logo

2theloo Mediamirror

Uniek toiletconcept veroverd de wereld

2theloo is een Nederlands bedrijf en biedt een schone toiletvoorziening in publieke ruimtes. Het concept is in 2011 gestart in de Kalverstraat en heeft inmiddels meer dan 200 vestigingen in 14 landen. 2theloo exploiteert ‘Toiletwinkels’ in eigen beheer maar is met haar concept ook aanwezig in tankstations, treinstations en andere retrailconcepten. Zo heeft 2theloo onder andere een partnership met Shell en de Franse spoorwegen.

Het concept is vrij eenvoudig: De bezoekers betalen 50 cent (en soms 1 euro) en krijgen hiervoor een keurig en schoon toilet. Bij het naar binnen gaan krijgt iedere bezoeker een coupon. Bij de tankstations kan deze coupon bijvoorbeeld besteed worden aan artikelen in het tankstation. Zo is men feitelijk gratis naar het toilet geweest en is 2theloo voor het tankstation een middel om meer conversie te halen uit de honderden toiletbezoekers die zij dagelijks binnenkrijgen. In andere gevallen kan met deze coupon korting worden verkregen in vlakbij gelegen winkels of toeristische attracties.

Een uitdaging die alleen XPO Screens aan kan

Een unieke beleving is een van de belangrijkste aspecten waarop 2theloo zich onderscheidt ten opzichte van vergelijkbare concepten. Dit is in tot in de laatste finesse uitgewerkt. De keuze voor hoogwaardige materialen, geen lawaaierige handendrogers maar keurige doekjes, een beugel om je tas in te zetten in plaats van op de grond, een haakje om je jas aan op te hangen, alles is weldoordacht.

Deze eis is ook verbonden aan hun wens om de spiegel boven de wasbak te voorzien van een digitaal scherm. Dit moet aanwezig zijn maar het comfort op geen enkele wijze beïnvloeden. En om de lat nog iets hoger te leggen, de uitstraling en functionaliteit van het wastafelmeubel moest ongewijzigd blijven.

Beleving optimaal uitgewerkt.

Voor 2theloo hebben wij onze Controller A gebruikt in combinatie met een 32 inch scherm en de XPO SmartSensor. Onze krachtige sensor zit onzichtbaar achter de spiegel en meet haar waarden door de spiegel heen. Wanneer de sensor geen beweging signaleert wordt de content full-screen weergegeven op het scherm. Zodra een bezoeker naar de wasbak loopt, om zijn of haar handen te wassen, verkleint de content en verplaatst naar de linkerbovenhoek.

Omdat wij onze controller altijd op de meest gunstige plek kunnen plaatsen, is het geheel zo plat dat scherm, controller en mediaplayer volledig in het 30mm (!) diepe deurtje zijn verwerkt. De functionaliteit van de spiegel als deurtje voor de opbergruimte erachter blijft volledig intact.

Wij hebben alle partijen gesproken die zich bezighouden met digitale spiegels en maatwerk displays en niemand kon onze spiegel aanpassen zonder de functionaliteit en uitstraling aan te tasten. Tot wij in contact kwamen met XPO Screens zij kregen het voor elkaar om alles te verwerken in de dikte van onze spiegel. Magistraal!

- Bram Gleichman